Inwoners van Best met allerlei achtergronden informeren èn verbinden. Dat is de ambitie van Omroep Best. Als publieke omroep staan we midden in de samenleving. Omroep Best is erbij op de bepalende momenten in de geschiedenis van Best. Maar altijd vanaf de zijlijn, kritisch en onafhankelijk.

Wij geloven dat door inwoners van Best te informeren over wat er gebeurt in Best, we de mensen betrekken bij de maatschappij en daarmee verbinden aan elkaar. I

We roeien daarbij tegen de stroom in, want lokale journalistiek heeft het moeilijk. Terwijl onze rol steeds belangrijker wordt. Vandaar dat Omroep Best samen werkt in een samenwerkingsverband met Studio 040 uit Eindhoven, LON uit Nuenen en Radio S&B uit Son.

Omroep Best is, samen met andere lokale omroepen, het enige lokale journalistieke platform dat voor iedereen toegankelijk is. Als publieke omroep vinden we dat al onze verhalen altijd gratis moeten zijn voor iedereen, zodat ze ook beschikbaar zijn voor mensen met een krappe beurs. In deze tijd is dat cruciaal. Het beeld bestaat dat mensen in deze tijd beter geïnformeerd zijn dan vroeger, maar de beschikbaarheid van betrouwbare informatie staat juist enorm onder druk.