Foto eten bij artikel NVWADrie restaurants of eetgelegenheden in Best hebben een onvoldoende gekregen na een inspectie van de Nederlandse Voedel- en Warenautoriteit (NVWA). Buffel BV, Grand Cafe FF en Arzum Döner worden vermeld in de inspectieresultaten van de dienst die sinds kort online staan. 

Bij die controles let de NVWA op voedselveiligheid, hygiëne, omgang met allergenen en plaagdierenbeheersing. De restaurants hebben bij een of meerdere categorieën een kruis gekregen in plaats van een vinkje. Dat betekent dat er verbeteringen moeten worden doorgevoerd. 

In Eindhoven staan 24 zaken vermeld in de openbare inspectieresultaten. Daar zijn sommige ondernemers woedend op de NVWA, omdat die de beoordeling al online zet terwijl ondernemers nog bezwaar kunnen maken. Hoe dat in Best zit is niet duidelijk. De ondernemers in Best hebben tegenover deze omroep niet zo’n zin om uitgebreid in te gaan op het resultaat. "Ik heb hier eigenlijk geen tijd voor mevrouw” zegt een van de horeca-ondernemers.

Zelf de inspectieresultaten bekijken kan hier