Omroep Best live radio
 Klik hier voor live radio popup 
►info

Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Als je tot de groep niet-kwetsbare personen behoort, mag je vanaf vandaag ook bij milde coronagerelateerde klachten zoals keelpijn of hoesten een zelftest doen. Bij een negatieve zelftest hoef je vervolgens niet meer thuis te blijven. Hoe zit dat?
  2. Een verdachte van betrokkenheid bij de rellen in Rotterdam tijdens een coronaprotest vorige maand heeft zich donderdagavond gemeld bij de politie. De man was herkenbaar te zien in een uitzending van het televisieprogramma Bureau Rijnmond .
  3. De vreugdevuren in Den Haag gaan dit jaar toch niet door, meldt de gemeente donderdag. In oktober werd besloten dat ze, met de juiste veiligheidsmaatregelen, wel opgebouwd mochten worden. Volgens burgemeester Jan van Zanen is er door de coronaregels echter te veel onzekerheid en zijn er te weinig aanknopingspunten om de voorbereidingen verder voort te zetten.
  4. De regeringsleider van Oostenrijk, bondskanselier Alexander Schallenberg, heeft donderdag zijn aftreden aangekondigd. De politicus van de conservatieve Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) volgde anderhalve maand geleden zijn partijgenoot Sebastian Kurz op, die vertrok omdat justitie hem verdenkt van corruptie.
  5. De Gezondheidsraad heeft al in september geadviseerd de boostercampagne voor te bereiden. Dat benadrukt een woordvoerder in reactie op kritiek van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Die verwees woensdag in de Tweede Kamer naar de raad voor de vraag waarom het toedienen van boosterprikken zo traag gaat.
  6. De KNVB legt de competities in de hoogste klassen bij de amateurs na komend weekend stil. De voetbalbond neemt dat besluit nadat duidelijk is geworden dat het voorlopig definitief niet is toegestaan om na 17.00 uur te sporten.
  7. Niet-kwetsbare mensen die coronagerelateerde klachten hebben zoals hoesten of keelpijn mogen vanaf vandaag eerst thuis een zelftest doen, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Is die test positief, dan pas moeten ze naar een GGD-teststraat voor een bevestiging van de uitslag. Tot vandaag hoorde je een zelftest alleen te gebruiken als je helemaal geen corona-achtige klachten hebt.
  8. De directeur van de Amersfoortse begraafplaats die eerder dit jaar toestemming gaf voor een spirituele bijeenkomst bij kindergraven, is door de gemeente op non-actief gesteld. De directeur legt in afwachting van een onderzoek dat de Nationale ombudsman uitvoert zijn taken neer, schrijft burgemeester Lucas Bolsius aan de gemeenteraad.
  9. De leiders van de zestien Duitse deelstaten, bondskanselier Angela Merkel en haar beoogde opvolger Olaf Scholz zijn het eens geworden over nieuwe coronamaatregelen. De ingrijpendste maatregelen zijn gericht op mensen die niet zijn ingeënt tegen COVID-19.
Created by LINELABOX