Omroep Best live radio
 Klik hier voor live radio popup 
►info

Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. CHICAGO - Het zijn niet alleen de nieuwste snufjes op het gebied van MRI, röntgen en echografie die te zien zijn op de RSNA radiologiebeurs in Chicago. Ook de steeds complexere organisatie rond deze vorm van zorg krijgt veel aandacht. Philips is er één van de grote trekkers, net als Orlando die zich vrijwillig laat doormeten.
  2. Noa Lang heeft na zijn rentree tegen FC Twente een terugslag gekregen. De 24-jarige aanvaller kan daarom niet spelen tegen Sevilla FC, woensdagavond. Ook voor de wedstrijd tegen Feyenoord van zondag is hij een twijfelgeval. Dat maakte trainer Peter Bosz dinsdag bekend tijdens de persconferentie voor het duel met de Spanjaarden. Bosz heeft ook al een vervanger aangewezen.
  3. HELMOND - Ze zijn Helmondse jongeren die het anders willen. Hun generatie moet niet wegblijven uit de bieb, het theater of bij evenementen. Dat kan anders, vindt de splinternieuwe ‘en vooral blijvende’ jongerenbeweging JOONG.
  4. HELMOND - TRYO, oftewel ‘trio cabaret try-outs’, is een avondvullende voorstelling in het Anna Theater in Helmond. Drie cabaret-acts komen ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling try-outen.
  5. MIERLO - Tussen de Geldropseweg en het Eindhovens Kanaal aan de rand van de Mierlose nieuwbouwwijk Luchen staan twee blokken van vier vurenhouten huizen. Het zijn Compaen-huurwoningen die zijn gemaakt zonder dat er ook maar een zuchtje CO2 bij vrijkwam.
  6. EINDHOVEN - Inwoners van Eindhoven die slachtoffer worden van een ernstig datalek bij de gemeente worden onvolledig, onduidelijk of helemaal niet geïnformeerd. Ze kunnen daarom de gevolgen niet goed overzien.
  7. SEVILLA - Wat niet mag ontbreken op een groot PSV-feest in Sevilla? Iemand die precies weet hoe hij supporters in de juiste sferen moet brengen voor een belangrijke wedstrijd in de Champions League. Dus is huisdj Jeroen Hansen (33) ingevlogen. Wereldberoemd in Eindhoven, maar minder bekend in die ene stad...
  8. BEST - Bij een integrale controle van de gemeente Best zijn in een loods grondstoffen voor de synthetische drug mdma ontdekt. De politie concludeerde dat het bedrijfspand aan de Dieze werd gebruikt als opslag voor de chemicaliën.
  9. EINDHOVEN - Terwijl 2022 al een moeilijk jaar was voor investeringen in de Europese tech-industrie werd het dit jaar nog een stukje slechter. Toch gloort er hoop aan de horizon. Op een aantal punten presteert Europa zelfs beter dan de Verenigde Staten.
  10. GELDROP - Een docent, een historicus en een osteopaat. Alle drie boven de 70. Alle drie uit Geldrop. En ze hebben een plan: De Bibliotheek van Verweesde Bibliotheken. Een reddingsoperatie voor heel specifieke boekenverzamelingen die dreigen te verdwijnen als de samensteller ervan overlijdt of kleiner gaat wonen.
Created by LINELABOX