Omroep Best live radio
 Klik hier voor live radio popup 
►info

Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. MIERLO - Ze kennen elkaar van de ponyclub, maar de vriendinnen Janouk Bunthof (11) uit Helmond en Daphne Iepenburg (12) uit Mierlo delen nog een andere, soortgelijke interesse. Ze hebben allebei ook een hobby horse. Een wat? ,,Een soort stokpaardje, maar deze zien er professioneel en meer écht uit”, legt Janouk uit.
  2. De reguliere competitie is voorbij, maar voor sommige ploegen is het seizoen nog niet gespeeld. Tijdens de nacompetitie is het dromen van promotie óf vrezen voor degradatie. Ook vandaag komen er nog genoeg ploegen in actie. Volg de hoogtepunten in ons liveblog.
  3. EINDHOVEN - Verbreek alle banden met de fossiele industrie. Met die eis bezetten studenten van de TU/e onlangs de bestuurskamers van de universiteit, alweer. De studenten werden hardhandig het pand uitgezet. ,,Wij gaan tegen de regels in om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis.”
  4. HELMOND - De pBone blues en de pBone samba. Op 13 Helmondse basisscholen weten ze inmiddels wat dat voor muziek is. 35 kinderen van die scholen presenteerden zaterdagmiddag tijdens het jubileumfeest van het Helmonds Muziek Corps (HMC) wat ze in drie uur les hebben geleerd met een trombone.
  5. Na een boeiend gevecht in het Philips Stadion in Eindhoven mochten de voetbalsters van FC Barcelona voor de tweede keer de Champions League omhoog houden. Tegen VfL Wolfsburg draaiden ze de finale compleet om. ,,Deze wedstrijd was reclame voor het vrouwenvoetbal.”
  6. Het zijn meestal statige panden die horen bij het aangezicht van Helmond: herenhuizen! Je vindt ze op verschillende plekken in de stad en zien er vaak imposant uit. Maar wanneer is een herenhuis officieel een herenhuis?
  7. OIRSCHOT/ROTTERDAM - Het dansteam VibeZ van dansschool FRIZ Dance & Fit uit Oirschot is zaterdag Nederlands kampioen geworden in de categorie hip hop-adults.
  8. ASTEN-HEUSDEN – Om de natuur weerbaarder te maken en hoogveen terug te laten keren, moet de Peel natter worden. Veel natter. Maar volgens veel boeren is het vechten tegen de bierkaai, omdat het natuurgebied ‘zo lek als een mandje’ zou zijn. Staatsbosbeheer bestrijdt dat met kracht.
  9. EINDHOVEN - Op straat, in Winkelcentrum Woensel in Eindhoven, stonden op zaterdag 140 lege stoelen. Aanleiding: het aantal verkeersdoden in 2022 in de provincie Noord-Brabant.
  10. PSV wil Peter Bosz als nieuwe coach strikken. De ervaren Bosz (59) is de topkandidaat in Eindhoven, al zijn er ook nog andere namen waar PSV op kan mikken. Of het lukt om Bosz te strikken, moet snel blijken.
Created by LINELABOX