Minder stenen en meer planten en bomen. Dat is de wens van Bestenaren, zeker nu hun dorp recent is uitgeroepen tot meest versteende gemeente van Brabant. “Al die stenen maakt Best minder aantrekkelijk.”

 

Uit recent onderzoek van groenadviseur Cobra Groeninzicht bleek dat Best er negatief uitspringt. De gemeente zou de meest versteende openbare ruimte hebben. Het centrum telt plekken met veel beton en stenen, maar ook in diverse woonwijken zou het allemaal best groener mogen, was het oordeel. 

 

Bestenaren op straat vinden dat er werk aan de winkel is voor de gemeente. Bewoners Margo Kaspers benadrukt het belang van groen. “De gemeente zei eerst dat ze zouden stoppen met bouwen, maar ze zijn alleen maar aan het bouwen en er komt steeds meer bij. Bomen en planten zijn belangrijk voor de volgende generaties” 

 

Yannis van der Jagt, die al zijn hele leven in Best woont, is het daarmee eens. “Al die verstening maakt het dorp minder aantrekkelijk. Ik denk dat wanneer het groener is, er meer mensen bereid zijn om het dorp te bezoeken.” Raniea Rodjan ziet ook mogelijkheden voor meer sociale plekken. “Als het hier nu wat groener zou zijn, zouden er ook meer leuke plekjes bijkomen. We missen echt een leuke koffieplek hier en ook horeca is hier niet veel. Met meer groen kan er wat veranderen.” Bewoonster Suzanne Belt vindt dat ook. “Groen kan ons dorpje echt laten bloeien.”