Zijn grote idool Arnold Schwarzenegger won de titel maar liefst zeven keer in totaal en Wesley Vissers zou al tevreden zijn met een plek bij de beste vijf. De 30-jarige sportschoolhouder uit Best neemt op 4 november deel aan de Mr. Olympia-wedstrijd in Florida. "Zie het als de Olympische Spelen voor bodybuilders."

Overigens is Wesley geen broekie meer in de bodybuildersport. Hij beoefent de sport al zo'n vijftien jaar intensief en nam in 2017 voor de eerste maal deel aan de Mr. Olympia-verkiezing. Inmiddels is hij de beste in Nederland en de nummer 8 van de wereld. Het succes kwam hem echter niet aanwaaien.

"Mijn vader deed ook aan krachttraining, dus er was altijd een brede man waartegen ik - letterlijk - opkeek. Dus natuurlijk wilde ik zo worden. Vanaf mijn veertiende heeft hij me meegenomen naar de sportschool. Daar heb ik alles geleerd over hoe je gespierder kon worden. Toen het eenmaal lukte en ik zag dat hard trainen in de gym resulteert in een gespierd lichaam, werd het steeds meer een passie.

Reacties

Al jaren is Wesley dus bezig met het kweken van spieren. De reacties - zeker in Nederland - zijn niet altijd even positief. "Er heerst hier een hele andere cultuur ten opzichte van Amerika. Als je daar rondloopt, komen mensen echt naar je toe en geven je complimenten voor het harde werken dat je hebt gedaan om zover te komen. In Nederland is dit veel minder. Daar zien ze bodybuilding niet als topsport."

Bovendien wordt de sport vaak geassocieerd met het gebruik van stimulerende middelen, zoals anabole steroïden. Volgens Wesley blijft hij daar verre van en heeft hij andere 'geheimen'. "Hard trainen en veel gezonde voeding. En vooral veel laten. Dus niet naar festivals gaan, niet drinken, niet gaan stappen en niet uiteten. Maar ook verjaardagen skippen qua gebak."

Voetsporen

De droom van Wesley is - net als Schwarzenegger - Mr. Olympia te winnen. Nu is hij nog druk bezig met zijn eigen sportschool in Best, maar wie weet treedt hij nog ooit in de voetsporen van zijn grote voorbeeld. "Hij was gewoon ongelooflijk goed en zijn fysiek is nog steeds fantastisch. Hij kon echter sneller in de filmwereld stappen, omdat hij op mijn leeftijd volgens mij al zes Olympia's had gewonnen!"

Wesley moet zijn eerste nog winnen. De concurrentie is dan ook veel groter dan in de tijd van Schwarzenegger. "Bij mij duurt het wat langer. Dus wie weet wat er hierna nog gaat gebeuren..."